banner Download single here
Featured track

Until The Lights

single version

'Mad Mad Mad' in a commercial for Smart eBike 

X
Almost the entire song 'Mad Mad Mad' is now featured in a commercial for the supersonic electric bike from Smart. Thanx to our friends from Sizzer Amsterdam who arranged the synch.
Latest tweet
Newsletter
Follow me
 
 
 

POP PSYCHOLOGY 44: honger naar democratie

POP PSYCHOLOGY 43: het Fleetwood Mac-syndroom

21-Feb-2013
14-Feb-2013

Uitnodigingen voor BumaStemra-vergaderingen gingen bij mij altijd linea recta de prullenbak in. Wat moet ik in een suffe conferentiezaal vol met mensen die hun tijd blijkbaar graag aan vergaderen spenderen? Maar na berichten over oprotpremies van 7 ton en dubbele agenda's van bestuursleden, ging ik twijfelen. Dit was toch ook mijn club? Toen enkele hooggewaardeerde collega-muzikanten alle aangesloten artiesten opriepen hun stem nu eens niet door een microfoon maar via een stemkastje te laten horen, was ik om. Ik heb me netjes aangemeld. <p style="margin-bottom: 0in">


Als er ooit 10 geboden voor rockbands zijn geschreven, stond er vast rond nummertje 3 “Gij zult veel seks hebben”. En waarschijnlijk stond meteen op nummer 4 achteraan: “Maar niet met uw mede-bandlid”. Relaties binnen een band... Iedereen weet dat je er niet aan moet beginnen, maar ook ondergetekende is ervaringsdeskundige. Mijn vorige band, Seedling, bestond uit drie dames en <font face="Times New Roman, serif">éé</font>n heer. We deelden de liefde voor catchy gitaarpop en we deelden onze bassist.

POP PSYCHOLOGY 42: Ik ben de Jim Morrison van de reclamemuziek

POP PSYCHOLOGY 41: Het Lana-drama

07-Feb-2013
31-Jan-2013

Oké, ik heb borsten. Oké, mijn stem zit zo'n drie octaven hoger. Maar als ik me in mijn leren broek heb gewurmd, bèn ik Jim Morrison. 't Is dat we uit verschillende tijdperken komen, maar qua levensverloop zijn we praktisch een tweeling. Dat eindeloos eren van de muzikale muze, hè, ik weet hoe dat voelt. Jim en zijn muzikale buddy's vernoemden hun band naar 'de deuren van perceptie' en gooiden ze wagenwijd open. Dat ongebreidelde gevoel van vrijheid om te creëren... dat krijg ik nou ook altijd als ik over de Flevopolder uitkijk en net een paar A4tjes LSD heb verorberd.


De zangeres lag bevallig op de sofa en pruilde naar de therapeut: “Zelfs Harry Potter kon me op dat moment niet meer redden.” Het was half januari 2012 en de roodharige chanteuse had enkele dagen ervoor haar live-debuut gemaakt in de prestigieuze Amerikaanse TV-show 'Saturday Night Live'. Presentator Daniel Radcliffe had haar zoetgevooisd aangekondigd, het decor was schitterend en haar band speelde als een droom. En uit haar mond... uit haar mond kwam alleen een laag gerochel. Haar carrière die tot dan toe als een raket ging, leek binnen die vier minuten naar de maan te gaan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9