banner Download single here
Featured track

Until The Lights

single version

'Mad Mad Mad' in a commercial for Smart eBike 

X
Almost the entire song 'Mad Mad Mad' is now featured in a commercial for the supersonic electric bike from Smart. Thanx to our friends from Sizzer Amsterdam who arranged the synch.
Latest tweet
Newsletter
Follow me
 
 
 

New website: I WRITE SONGS

POP PSYCHOLOGY 58: Hagedissenhersens

08-Mar-2015
04-Mar-2015

Well, I've been writing songs ever since I was 9, but I just put a new website online that focuses on just my song-writing: www.iwritesongs.nl.
So if you need a co-writer,  someone to do your (pre-)production, orchestration or someone to write/ produce a song for your TV-commercial, here's you one-stop pop solution. And if you like what you hear, drop me a line and visit my new studio. I also make great coffee.

Terwijl ik dit schrijf staat ene Dennis Stehr op nummer 1 in Engeland. Als zanger/ rapper Mr Probz vond hij zichzelf een paar jaar geleden opnieuw uit, nadat hij bijna het leven liet na een schietpartij. In interviews vermeldt hij dat het hierbij 'slechts' om een schietpartij bij een gewone verkeersruzie ging. Ik vind het zelf nogal ongewoon dat mensen guns bij zich hebben voor het geval iemand ze geen voorrang verleent, maar goed. Bijna dood is bijna dood, en als publiek kijken we met bewondering naar mensen die met Magere Hein in hun nek opeens keihard hun droom gaan nastreven.

POP PSYCHOLOGY 57: Muzikant-persoonlijkheid

POP PSYCHOLOGY 56: Existentieel

03-Mar-2015
24-Feb-2015

Bandleden zijn elkaars beste psychologen. Kleine correctie: crewleden zijn de meest briljante amateur-diagnostici. Op lange ritten van en naar optredens zijn ze er namelijk uren mee bezig: het haarfijn uitleggen hoe de persoonlijkheid van bandlid zus en zo in elkaar steekt. Voornamelijk gebaseerd op het instrument dat hij/ zij bespeelt.

Volgens het Nederlands auteursrecht moet ik vooral heel hard zingen onder de douche. Als ik de rechten van een nieuw liedje in m'n hoofd wil beschermen, moet ik het zo hard zingen dat het door de muren heen loeit tot de buren komen klagen. Hun gestomp tegen het plafond en kwade koppen als ik de deur open doe zullen twee dingen betekenen: dat ik niet erg geliefd ben in mijn appartementenblok, maar ook dat mijn keihard gekrijste song zintuiglijk waarneembaar is geweest. En daarmee is zo'n gloednieuw liedjes-idee in elk geval auteursrechtelijk beschermd. Zolang een melodie alleen tussen je oren bestaat, heb je er niks over te zeggen. Maar neurie het in het oor van je vriendje, teken de noten op een bierviltje voor de barman of zet ze desnoods om in braille zodat je blinde opa ze kan voelen, en jij bent er wettelijk de uitvinder van.
1 2 3 4 5