banner Download single here
Featured track

Until The Lights

single version

'Mad Mad Mad' in a commercial for Smart eBike 

X
Almost the entire song 'Mad Mad Mad' is now featured in a commercial for the supersonic electric bike from Smart. Thanx to our friends from Sizzer Amsterdam who arranged the synch.
Latest tweet
Newsletter
Follow me
 
 
 
News

Pop Psychology BLOG 28: Caro of Gram? McDonalds of Burger King?

27-Oct-2011


Oprechtheid is een groot goed in de muziek. Wat zeg ik: in alle vormen van kunst. Als ik iets moois zie of hoor wat me raakt, wil ik er graag van uit gaan dat de maker eerlijk naar zichzelf is geweest. Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar voor mij is een songtekst een onvervalste weerslag van wat ik beleef of om me heen zie. Het blijft dan ook bij elke plaat die ik maak schokkend om te merken dat op een zeker punt in het proces van plaatrelease ik uiteindelijk geen haar verschil van McDonalds of Oil of Olaz.

Die recht uit het hart geschreven songs wil je uiteindelijk toch wel flink verkopen. Je kunt oogkleppen opdoen en die dure plaat alleen maar naar dat ene tijdschrift sturen wat je zelf zo tof vindt, maar dan draai je waarschijnlijk zoveel verlies dat je nooit een vervolg uit kunt brengen. Of je studeert iets commercieels in de entertainmentindustrie en past alle theorieën van je boeken toe op je eigen band. Dat levert waarschijnlijk beter resultaat op. Mijn studie psychologie leverde ook een beetje kennis op in die richting, waar ik wellicht m'n voordeel mee kan doen.

Als je wilt dat mensen je plaat kopen, zul je ze namelijk moeten overtuigen dat te doen. En volgens de sociale psychologie zijn er drie 'wegen' om mensen te overtuigen. De belangrijkste gedachtegang daarachter is, dat niet iedereen jouw produkt eigenlijk even interessant of belangrijk vindt en deze mensen moeten op verschillende manieren worden overgehaald.

Laten we beginnen met iemand die eigenlijk niet echt geïnteresseerd is om je plaat te kopen: hij zoekt snel een kadootje en dat kan een CD van Gram zijn, maar ook van Caro Emerald. Alsof hij niet echt honger heeft en kan kiezen tussen McDonalds en Burger King. Op zo'n moment valt de keuze op het merk dat door onbewuste associatie zijn voorkeur heeft. Die associatie wordt bewerkstelligd door honderd keer dat merk hamburger te hebben gezien naast blije gezichten in een commercial. En zo kiest hij ook zijn tussen twee CD’s die hem beide niet zoveel zeggen. Wellicht heeft hij al honderd keer beelden van Caro E. gezien en werd hij daar warm van. Dan koopt hij zonder echt na te denken dat album. Conclusie: ik moet honderd keer m'n kop overal op posters en websites en in videoclips krijgen.

Bij mensen die enigszins geïnteresseerd zijn in (jouw) muziek werkt een andere tactiek. Zo iemand gaat namelijk op vuistregels af: oppervlakkige regels die meestal wel waar zijn. Koopt een bepaalde celebrity altijd die nachtcrème of hebben al 200.000 mensen het boek van Dick Swaab gekocht? Dan zal het wel goed zijn. Een vuistregel die veel wordt gebruikt in muziekmarketing is het aanhalen van bekende namen die hebben meegespeeld op de plaat. Zo van 'die en die speelden mee, dan moet het wel interessant zijn'. Conclusie: welk persbericht of bio je ook leest van Gram, je wordt doodgegooid met de namen C-mon, Lucky Fonz en Klezmerband. Oh, en heb ik Kyteman en het Metropole Orkest al genoemd?

Laatste groep potentiële kopers dan. Mensen voor wie de aankoop heel belangrijk (of duur) is gaan alleen af op sterke argumenten. Een auto koop je niet zomaar, een originele Fender gitaar uit de jaren '60 ook niet. En als je een Echte Muziekliefhebber bent, die altijd alle krenten uit de pop-pap vist, dan wil je een goede onderbouwing hebben voor de nieuwe aanwinst in je collectie. Zo'n muziekconnaisseur leest eerst interviews met de betreffende artiest, pluist de hele website uit en - in het geval van Gram - bekijkt eerst alle 68 YouTubes van het webcam-project. Conclusie: waarschijnlijk ben jij zo'n muziekliefhebber, want je leest momenteel dit blog. Vind je daarin genoeg diepteargumenten dat Gram wel interessant is?

In theorie ben ik dus goed bezig, maar in de praktijk ben ik geen ster in het maken van posters of persberichten. Dat laat ik dus graag over aan andere mensen die daar steengoed in zijn, zodat ik meer tijd kan besteden aan dingen waar ik beter in ben: het schrijven van liedjes en blogs, recht uit m'n hart.

Smith, E. R., & Mackie, D. M. (2007). Social Psychology (3rd ed.). Philadelphia, PA: Psychology Press.

 

Reageren op blogs kan hier.